Reteta de la Roxana Ciobanu
2 galbenusuri
200 gr unt
50 gr nuca de cocos
100 gr zahar pudra
150 ml lapte rece
250 gr faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
coaja rasa de portocala
1 lingura zahar + 1 lingura nuca de cocos.
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala.
Spre final adaugam lapte cate putin, amestecam cu o paleta de silicon si cand obtinem o consistenta cremoasa incetam sa mai turnam lapte.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Intr-un pos punem aluat si formam niste cerculete direct in tava.
Amestecam lingura de zahar cu cea de cocos si presaram peste fursecuri cate putin.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam fursecurile acolo sa prinda o culoare aurie deasupra.
Le scoatem pe un platou si formam altele pana terminam toata compozitia de aluat.
Mie mi-au iesit 2 tavi si jumatate.
Le lasam sa se raceasca apoi servim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu