Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

4 oua
250 gr zahar
350 ml lapte
150 ml ulei
2 linguri cu varf cacao
340 gr faina
coaja rasa de portocala
1 lingurita esenta de rom
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
1 praf de copt
1 canita miez de nuca
1 cana de cafea preparata
300 gr ciocolata cu lapte
5-6 linguri lapte
200 ml frisca lichida
bombonele decorative

Mod de preparare:
Nucile le taiem marunt cu un cutit.
Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.
Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.
Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.
La final punem miezul de nuca tocat.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.
Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.
Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.
Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.
Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.
Le dam la rece si sunt numai bune de servit.
Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu