Reteta de la Roxana Ciobanu
2 cani apa minerala
8 linguri ulei
6 linguri zahar
350 gr faina
1 lingura praf budinca de vanilie
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
coaja rasa de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un vas am amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Incorporam si praful de budinca pana este bine dizolvat.
Praful de copt il punem peste faina si incepem sa le punem treptat in vas, amestecam continuu sa nu avem nici un cocolos.
Lasam aluatul sa se odihneaca 15 minute la frigider.
Incingem o tigaie antiaderenta, picuram putin ulei, apoi cu un polonic punem cate putina compozitie.
Rumenin pancakes-urile pe ambele parti, rand pe rand si le scoatem pe o farfurie.
Le lasam sa se racoreaca si le savuram. Se pot servi simple, cu dulceata, cu ciocolata topita si orice mai doriti voi.
Pofta buna va urez!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu