Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:
Pentru cotlet:

4 felii cotlel de porc dezosat
1 lingura mustar
2 catei de usturoi

sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri ulei
1/4 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita cimbru uscat
3 linguri vin rosu
1 lingurita miere

Pentru cartofi:

4-5 cartofi
2 linguri ulei
sare
piper
1/2 lingurita rozmarin uscat
1 varf boia de ardei dulce
malai

Mod de preparare:
Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.
Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.
Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.
Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.
Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.
Garnitura de cartofi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.
Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.
Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.
Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.
Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu