Chec aperitiv (2)


Reteta de la Dana Szocs


Pentru ca am mai ramas cu ceva carne tocata de la rulada prezentata anterior (Rulada de pui cu porc si stafide),m-am gandit sa fac un chec aperitiv in care sa folosesc si acea carne,plus o gramada de alte ingrediente bune si la indemana oricui.

Am folosit:
400 gr carne tocata (vita+porc)
7 oua
300 gr branza afumata
4 fire ceapa verde\
2 catei de usturoi
4 linguri faina alba
10 masline taiate marunt
4 ardei iuti rosii
piper sichuan
150 ml iaurt
50 gr fasole verde
sare,curry,nucsoara,cuisoare macinate

Carnea tocata am aromatizat-o cu cuisoare,nucsoara,piper sichuan,curry,sare si am pus-o la foc iute intr-o tigaie unde am rumenit-o putin.

Ouale le-am spart intr-un castron mai mare,le-am batut bine pana s-a facut o spuma,apoi am adaugat iaurtul,faina,branza rasa si am omogenizat foarte bine toata compozitia,maslinele,ceapa verde,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti rosii,fasolea verde si compozitia astfel obtinuta am pus-o in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt pe care mai apoi le-am dat la cuptor la foc moderat pana checul s-a rumenit frumos deasupra.

Am scos checurile din cuptor si le-am lasat in tavi sa se raceasca complet pentru a le putea taia fara sa le rup.

Puteti incerca in orice varianta va place acest chec aperitiv,este gustos si cred eu ca e o idee buna si pentru un mic dejun dar si pentru o cina rapida.

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu