Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
3 oua
5 linguri zahar tos
1 pliculet zahar vanilat
250 g mascarpone
100 ml smantana pentru frisca
piscoturi rotunde
boabe de struguri ( spalate si sterse apoi cu un servetel de hartie )
100 ml vin sau must
Separati galbenusurile de albusuri , apoi mixati galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branzica mascarpone si amestecati cu grija totul . Intr-un alt bol mixati si smantana pentru frisca , apoi incorporati-o in crema de oua si mascarpone .
Puneti pe-o farfurie piscoturile rotunde si stropiti-le cu vin sau must .
Aranjati in fiecare pahar /cupa/bol , 4-5 piscoturi stropite , apoi aruncati cateva boabe de struguri printre ele .Daca doriti puteti taia boabele in jumatate pentru a le putea scoate samburii , daca nu , le lasati intregi .
Acoperiti totul cu un strat de crema , adaugati inca 3-4 piscoturi si cateva boabe de struguri , adaugati si ultimul strat de crema si bagati paharele in frigider pentru circa 2 ore .
Inainte de a le servi , ornati fiecare pahar cu piscoturi , struguri si frunzulite proaspete de menta .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu