Ingrediente
500 gr inele de calamar congelate
200 ml bere
250 gr făină
piper
sare
ulei de măsline
ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
1 lămâie
Preparare
Lăsați inelele de calamar să se dezghețe complet (eu le-am lăsat în frigider peste noapte). Apoi, puneți-le pe câteva șervețele de hârtie pentru ca acestea să absoarbă apa. Înainte de a trece la pregătirea preparatului, calamarul trebuie să fie complet uscat.
Într-un bol amestecați berea cu uleiul de măsline, sare , piper și făină - atât cât să obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite.
Puneți restul de făină înt-un alt bol. Treceți inelele de calamar prin făină, scuturați-le bine de exces și puneți-le în aluatul de bere. Aveți grijă ca inelele să fie bine acoperite de aluat.
Încingeți ulei într-o tigaie și puneți inelele de calamar, dar nu le înghsuiți în tigaie. Acestea vor începe foarte repede să se ridice la suprafața. Prăjiți-le până se rumenesc puțin - nu trebuie să devină maronii, asta ar însemna că le-ați prăjit prea mult și vor fi tari.
Scoateți inelele de calamar pe un platou pe care ați pus câteva șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Când ați terminat de prăjit toate inelele, așezați-le pe un platou alături de câteva felii de lămâie.
Lăsați inelele de calamar să se dezghețe complet (eu le-am lăsat în frigider peste noapte). Apoi, puneți-le pe câteva șervețele de hârtie pentru ca acestea să absoarbă apa. Înainte de a trece la pregătirea preparatului, calamarul trebuie să fie complet uscat.
Într-un bol amestecați berea cu uleiul de măsline, sare , piper și făină - atât cât să obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite.
Puneți restul de făină înt-un alt bol. Treceți inelele de calamar prin făină, scuturați-le bine de exces și puneți-le în aluatul de bere. Aveți grijă ca inelele să fie bine acoperite de aluat.
Încingeți ulei într-o tigaie și puneți inelele de calamar, dar nu le înghsuiți în tigaie. Acestea vor începe foarte repede să se ridice la suprafața. Prăjiți-le până se rumenesc puțin - nu trebuie să devină maronii, asta ar însemna că le-ați prăjit prea mult și vor fi tari.
Scoateți inelele de calamar pe un platou pe care ați pus câteva șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Când ați terminat de prăjit toate inelele, așezați-le pe un platou alături de câteva felii de lămâie.
Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu