Inele de calamar in aluat de bere


Reteta de la Lacrimioara Ciciu

Ingrediente

500 gr inele de calamar congelate
200 ml bere
250 gr făină
piper
sare
ulei de măsline
ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
1 lămâie
Preparare

Lăsați inelele de calamar să se dezghețe complet (eu le-am lăsat în frigider peste noapte). Apoi, puneți-le pe câteva șervețele de hârtie pentru ca acestea să absoarbă apa. Înainte de a trece la pregătirea preparatului, calamarul trebuie să fie complet uscat.

Într-un bol amestecați berea cu uleiul de măsline, sare , piper și făină - atât cât să obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite.

Puneți restul de făină înt-un alt bol. Treceți inelele de calamar prin făină, scuturați-le bine de exces și puneți-le în aluatul de bere. Aveți grijă ca inelele să fie bine acoperite de aluat.

Încingeți ulei într-o tigaie și puneți inelele de calamar, dar nu le înghsuiți în tigaie. Acestea vor începe foarte repede să se ridice la suprafața. Prăjiți-le până se rumenesc puțin - nu trebuie să devină maronii, asta ar însemna că le-ați prăjit prea mult și vor fi tari.

Scoateți inelele de calamar pe un platou pe care ați pus câteva șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Când ați terminat de prăjit toate inelele, așezați-le pe un platou alături de câteva felii de lămâie.

Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu