Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
250 g creveti decorticati
250 g inele calamar
1 ardei capia
1 ceapa potrivita
2 linguri de praz taiat marunt
1 morcov micut
100 g mazare
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
30 g unt
300 g bulion de casa
100 ml apa
coaja rasa de lamaie
sare de mare
piper
patrunjel
Fructele de mare se spala , apoi se pun intr-o oala cu apa clocotita si putina sare . Din momentul in care incep sa clocoteasca , lasati-le sa fiarba 10 minute , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare .
Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea mare . Prazul si ceapa le taiati marunt , iar ardeiul fasiute subtiri .
Incingeti uleiul intr-o tigaie , adaugati apoi untul si lasati-l pana se topeste .
Adaugati morcovul ras , ardeiul , prazul si ceapa , lasandu-le sa se caleasca circa 15 minute .
Zdrobiti cateii de usturoi intr-un mojar adaugandu-i apoi impreuna cu coaja rasa de lamaie si mazarea , peste legumele din tigaie .
Adaugati bulionul de casa si apa si lasati totul sa fiarba circa 20 de minute .
Daca scade prea tare zeama din tigaie , mai puteti adauga putina apa .
Dupa ce toate cele au fiert suficient , adaugati fructele de mare oparite , condimentati cu sare si piper si lasati pe foc inca 10 – 15 minute .
Serviti cu patrunjel proaspat tocat si feliute de bagheta alaturi de un paharel cu vin !!! ; )
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu