Crumble sarat, cu varza



Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
1 kg varza proaspata
1 ceapa alba mare
1 ceapa de apa
150 g sos de rosii si gogosari
1 foaie de dafin
1/4 lgt piper cayenne (optional)
sare, piper negru
1 lg bors acru
2 lg ulei de floarea soarelui
Crusta
210 g faina de grau
1/2 lgt sare
1/2 lgt cimbru uscat
90 g ulei de palmier
25 ml bere blonda

Cum procedam:
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.

4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.
5. Punem vaza intr-un vas (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca nu postiti, puteti unge aluatul cu ou batut.


Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu