Chiftele de fasole


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente
500 g fasole cu bob mic
100 g orez
1 morcov
1 radacina patrunjel
1/2 legatura patrunjel proaspat
1 lgt patrunjel uscat
1 lgt marar uscat
1/2 lgt cimbru uscat
1/4 lg piper
1 lgt sare mare
5 catei de usturoi
4 lg pesmet
..........
faina si/sau susan
ulei
apa 

Cum procedam:


1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte).
2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit.
3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.
4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
5. Morcovul si radacina de patrunjel curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera).
6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.
7. Cu mainile umezite luam cate putin din compoziie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.

8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

S-aveti pofta!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu