Reteta de la Alina Vicu
330 g faina
100 g migdale tocate
115 g zahar
300 ml apa calduta spre fierbinte
50 ml ulei
2 lg dulceata de pere
coaja de la 1/2 lamaie
1 lgt praf de copt
1 si 1/2 lgt otet alb
Decor
Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
fulgi de migdale
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu