Philadelphia Cheesecake



Reteta de la Anna-Kati Katona

85g unt
200g biscuiti digestive,macinati
400g branza philadelphia light
2 oua
140 g zahar pudra
1 lingurita jumate extract de vanilie
450 ml smantana 14% grasime
Garnitura:
55g zahar pudra
4 lunguri apa
250 g zmeura
1 lingurita amidon

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius
Se unge o tava rotunda de 20 cm diam cu ulei
Untul se topeste pe foc lin si se amesteca cu biscuitii macinati si apoi se tapeteaza fundul tavii cu amestecul celor doua ingredente.
Branza se amesteca cu mixerul cu ouale, 100 g zahar si jumate de lingurita de extract de vanilie pana se omogenizeaza, amestecul se toarna peste biscuiti si se baga la cuptor 20 min. Se scoate din cuptor si se lasa deoparte alte 20 min lasand cuptorul aprins.
2. Smantana, restul de zahar s restul de vanilie se amesteca cu mixerul si se pun in tava, peste primul strat de philadelphia, se baga la cuptor 10 min ,dupa care se baga la frigider pt 8 ore.
3. Pt. garnitura: intr-o cratita se pune zaharul, jumatate din cantitatea de apa si se pun pe foc lin , amestecand incontinuu pana ce zaharul s-a topit si se da focul mai mare. Se adauga zmeura si se amesteca pana zmeura de descompune. intr-un vas separat se amesteca amidonul si restul de apa,iar apoi se pun peste amestecul de zmeura si se lasa pe foc lin pana ce se obtne o consistenta omogena si siropul incepe sa se intareasca. Se lasa la racit. Garnitura se pune peste cheesecake inainte cu o ora de a fi servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu