Prăjitură la pahar


Reteta de la Madalina Marin    

Ingrediente
Negresa :
2 ouă
125 g unt
200 g ciocolată
70 g făină
100 g zahăr
esenţă de rom
1 lingură cu cacao neagră
Sos de ciocolată :
250 ml smântână pentru gătit
100 g ciocolată
1 linguriţă de ness
Suplimentar :
300 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Se prepară blatul de brownie : ciocolata şi untul se topesc la foc mic.
Ouăle se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă esenţa, şi făina cernută cu cacaoa.
Se toarnă compoziţia într-o tavă mică şi se dă la cuptor, la foc micuţ, până se coace….cam 20 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcit.
Între timp se bate frişca spumă tare, se dă la frigider şi se pregăteşte sosul de ciocolată. Se pun la foc mic smântâna de gătit cu ciocolata şi cu nessul.Se amestecă continuu până se face un sos mai consistent. Se lasă la răcit.
În pahare sau forme individuale se aşează straturi alternative de frişcă, sos de ciocolată şi brownie fărâmiţate. Se ornează după imaginaţie şi se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu