Reteta de la Dobrica Carmen-Ana
4 pulpe pui intregi
150 g dulceata de ceapa rosie
o rodie
50 ml ulei masline
un ardei iute rosu
100 ml vin rosu
50 g branza Gorgonzola Piccante
cateva boabe piper rosu
amestec condimente Kotanyi cu miere si mustar
Pregatire:
Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar.Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu.
Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte,apoi le asezam intr-o tava potrivita.
Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu ,iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.
In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie.Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos,garnitura ramane la alegerea fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu