Pizza cu sprot afumat


Reteta de la Mihaela Cercel

 Ingrediente:

250 gr faina
1 lingurita zahar
sare
8 gr drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline
apa calduta
2 linguri sos de rosii
2 oua fierte tari
1 ceapa rosie
10-12 bucati sprot afumat din conserva(scurs bine)
150 gr cascaval DELACO Sofia
1/2 ardei iute 1 rosie
masline
piper negru macinat
oregano uscat
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si sare.Amestecti faina cu uleiul de masline,drojdia dizolvata .Amestecati continuu,turnand cate putina apa calda pana obtineti un aluat elastic pe care il lasati la crescut 20 de minute..Intindeti o foaie pe o forma de pizza ,pe care o ungeti cu sosul de rosii.Radeti deasupra cascavalul .Impartiti deasupra cat mai uniform rosiile taiate felii subtiri,ardeiul fasii,ceapa solzisori,oul taiat rondele,bucatile de sprot scurse si ardeiul iute tocat fin.Presarati maslinele intregi sau taiate,dupa preferinta.Presarati piperul macinat si oregano.Dati la cuptor 15 minute la foc iute .

Mai multe retete de la Mihaela gasiti pe blogul ei Weekend Passion



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu