Reteta de la Cosmin Ordean Boc
Hmmm...nu pot sa va descriu gustul acestei minunatii dar pot sa va recomand sa o incercati si sa imi povestiti dupa aceea voi ce gust sublim are...
Pentru inghetata pornim de la reteta de baza pe care o veti gasi aici cu singura diferenta ca folosim o jumatate de baton de vanilie si doua crengute de rozmarin pe care le lasam in amestecul de lapte si frisca in frigider peste noapte pentru a se extrage cat mai bine aromele...
A doua zi repunem pe foc amestecul pana aprope de punctul de fierbere , scoatem frunzele prin strecurare si finalizam inghetata adaugand ouale.
Avand o masina de inghetata in dotare am folosit-o , dar se poate foarte bine lasa pur si simplu inghetata in congelator iar problema acelor de gheata o rezolvam prin amestecari succesive la intervale de o ora distanta.
Am caramelizat caisele cu putin zahar brun si Marsala asa cum am descris procedeul aici , le-am asezat pe un pat de tartar de zmeura obtinut prin simpla pasare a fructelor cu furculita pentru a nu distruge semintele...si am construit totul intr-un bol de ciocolata belgiana...decorand cu putina menta si crocant de zmeura...
Cred ca pofta nu va lipseste , sau ?...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu