Tort cu crema de iaurt


Reteta de la Angela Lapadat 

Ingrediente blat:

- 4 oua
- 2oo gr zahar
- 1 zahar vanilat
- 75 ml ulei
- 75 ml apa minerala
- 200 gr faina
- 1/2 praf de copt

Ingrediente crema:

- 500 ml frisca
- 750 gr iaurt de fructe (Danone Cremosso)
- 1 pliculet intaritor de frisca

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor alubusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.
Pana blatul se raceste complet, pregatim crema. Mixam frisca (neaparat sa fie rece), iar cand incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mixam cateva minute. Punem deoparte mixerul si adaugam treptat iaurtul de fructe, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Cand blatul este racit, il taiem in doua parti egale (daca doriti puteti sa le insiropati cu putina zeama de compot), intindem crema uniform pastrand putina crema si pentru ornat. Asezam celalalt blat deasupra si ornam cu crmea ramasa. Dam la frigider cel putin 30 minute sa se intareasca si raceasca crema.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu