Ingrediente:
- aluat:
110 g unt, moale
80 g zahar
1 ou
250 g faina
- umplutura:
300 g zmeura proaspata
zeama si coaja intreaga de la 3 lamai
3 oua
un galbenus
150 g zahar
120 ml smantana grasa
Aluatul: Amstecati intr-un bol untul cu zaharul. Incorporati apoi oul si apoi faina, pana obtineti un aluat moale. Aluatul se modeleaza sub forma unei bile (sau se intinde direct pe forma de tarta) si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se dau cateva gauri cu furculita in aluat pentru a evita sa se ridice in timp ce se coace. Se acopera apoi aluatul cu hartie alimentara peste care se pune fasole uscata/orez/monezi si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca toate ingredientele intr-un bol metalic sau o cratita si puneti-le la bain-marie pana cand temperatura compozitiei ajunge la 60 de grade. Treceti umplutura printr-o sita, ca sa scapati de coaja de lamaie.
Se incinge cuptorul la 120 de grade. Se pune zmeura peste aluatul precopt si se toarna deasupra umplutura. Se da tarta la cuptor pentru 30-35 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Reteta de la Mihai Lambru
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu