Reteta de la Costyn Scripca
Ingrediente:
-coaja rasa de la 3 lamai mari
-2 linguri de faina
-200g ricotta
-4 oua intregi
-150g zahar
Se amesteca ricotta cu zaharul,faina,coaja de lamaie rasa si galbenusurile de la cele 4 oua pana se obtine o crema moale si uniforma.
Albusurile de ou se bat cu un gram de sare pana devin o bezea tare care apoi se se incorporeaza in crema de ricotta amestecand usor.
Compozitia rezultata se pune in forme ceramice tapetate in prealabil cu unt si faina si se dau la cuptor pe bain-marine timp de 15-20 de minute la temperatura de 200 grade C.
Optional se poate prepara si un sos de lamaie din 5 linguri apa,sucul de la o lamaie,50 grame unt,2 linguri zahar,o lingura de faina sau amidon alimentar. Se da la fiert iar la final se adauga amidonul dandu-i consistenta dorita
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu