Reteta de la Dana Burlacu
Caisele sunt vedetele din luna asta, asa ca sa le folosim acum cand se gasesc din plin in piata si magazine.
Ingrediente pentru o tava de aragaz:
- 5 oua
- 1 cana zahar (o cana de 200ml)
- 1 cana iaurt sau lapte batut
- 2 cani pline ochi cu faina
- 5 linguri ulei
- 1 pachetel de praf de copt
- cam 700g de caise coapte
- vanilie- un strop
- sare –un praf
Mod de preparare:
Caisele se spala bine si se lasa la scurs. Cand sunt bine scurse se taie in doua, se aprinde aragazul la 180 grade si ne apucam de blat.
Ouale impreuna cu zaharul, sarea si vanilia se mixeaza bine. Cand au crescut bine in volum se adauga cate putin uleiul apoi iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt peste care se toarna compozitia si se niveleaza. Caisele se aseaza lasand un pic de spatiu intre ele astfel incat fiecare bucata de prajitura sa aiba o jumatate de caisa.
Prajitura se coace cam 25 de minute la 180 de grade. Cand este aproape rece se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.
Gustul acrisor si parfumat al caisei, precum si culoare dau o nota de eleganta acestei prajituri.
Spor la prajiturit!
am facut aseara reteta de prajitura cu caise! le-am dus la fetele de la lucru si mi-au laudat-o toate! o recomand pt ca e usor de facut, foarte delicioasa si de sezon!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca a fost pe plac!
ȘtergereCum adica "sare -un praf " ???
RăspundețiȘtergere