In aceasta reteta am folosit piept de pui, pentru doua persoane.
Ingrediente:500 gr piept de pui taiat bucatele mici
3 fire de ceapa verde
1 cm de radacina ghimbir razuita
4 catei de usturoi
jumatate lingurita pasta de ardei iute
5 linguri de ulei pentru prajit
Pentru marinata de pui:
2 lingurite sos de soia
2 lingurite sos de stridii
2 lingurite sos de peste
1 cm de radacina ghimbir razuita
1 lingurita otet
2 lingurite amidon
1 lingurita de apa
Pentru sos:
6 lingurite de zahar
1 lingurita otet de vin
15 linguri de suc de rosii
1 lingura amidon
Pieptul de pui taiat in bucati mici, l-am pus intr-un castron peste care am turnat marinata. L-am tinut asa pana cand mi-am pregatit celelalte ingrediente (cca 15-20 min), apoi l-am pus l-a prajit in uleiul incins la foc mic, cu capacul pe oala. Cand zeama puiului a scazut, luam capacul si lasam sa se rumeneasca usor.
Cat timp sa rumenit pieptul de pui, am pregatit ceapa verde, partea alba am taiat-o fasii subtiri, usturoiul l-am tocat marunt, ghimbirul l-am razuit si l-am aruncat in oala peste pui impreuna cu pasta de ardei iute. Se amesteca continuu timp de 3 minute.
Toate ingredientele sosului se amesteca intr-un castron.
La final se adauga sosul si se mai fierbe 5 minute pana se ingroasa.
Partea verde de la ceapa, am taiat-o marunt, am adaugat si in sosul cu carne, am folosit-o si ca decor.
Se serveste cu garnitura de orez. Eu l-am fiert cu o lingurita de turmeric si sare dupa gust.(preferabil ff putina).
Gustos si hranitor!
Mai multe retete delicioase de la Claudia gasiti pe blogul ClauDia Cuisine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu