Cornulete pufoase


Reteta de la Anamaria (Mimmi)  


Ingrediente:
350 g faina
125 g untura
10 g drojdie
125 ml lapte
3 linguri zahar
coaja rasa de portocala
1ou
1/2 lingurita sare
gem
zahar pudra

Incalzim laptele si dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar.
Cernem faina intr-un bol,in mijloc adaugam maiaua,pe margini punem sarea,untura,oul,coaja rasa de portocale,framantam bine aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe masa infainata,intindem o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cerculete.
Intindem fiecare cerculet,iar intr-un capat punem 1/2 lingurita gem dupa care il rulam si ii dam forma cornuletului.
Punem cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 35 minute.
Le scoatem si le tavalim prin zahar pudra.
Mai multe retete delicioase de la Anamaria gasiti pe blogul Bucate pe alese  


Un comentariu: