Reteta de la Julia Tanase
Pentru nuci caramelizate:5 linguri zahar tos si cca 150 nuci
Pentru glazura de deasupra:9 linguri zahar tos ,9 linguri smantana dulce,60 gr.unt
Pentru inmuiat savoiardi:2 linguri zahar tos caramelizate ,se adauga 1/2 pahar de apa,se fiernbe pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si se adauga putin rom.
Intr-o tava de chec ,tapetata cu foglie de al,se aseaza savoiardi,se stropesc cu siropul de zahar ars. Se face crema din iaurt, ricotta zahar pudra si la urma se adauga nucile caramelizzate, taiate grosolan cu cutitul. Se pune 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza al-2 lea strat de savoiardi,stropiti cu sirop si se repeta . Se da la rece toata noaptea. A doua zi se rastoarna pe un platou, se face o glazura din cele 9 lig. zahar tos, se adauga smantana infierbantata cu untul, se amesteca pana cand zaharule topit. Se raceste pe apa rece,cand incepe sa se ingroase,se pune usor peste tort, se adauga cateva nuci caramelizate, lasate pt. decor.
Foarte bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu