Prajitura "Padurea Neagra"


Reteta de la Madalina Marin

Ingrediente

Blat:

* 3 ouă
* 6 linguri cu zahăr
* 6 linguri cu făină
* 1 fiolă esenţă de rom
* 1/2 pliculeţ praf de copt
* 1 lingură cu cacao neagră

Crema:

* 200 ml friscă lichidă
* 150 g iaurt cremos
* 1 pliculeţ de gelatină
* 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
* vişine congelate sau fără sâmburi din compot
* 1/2 păstaie de vanilie

Sirop:

* 150 g zahăr
* 200 ml apă
* esenţă de rom

Ornat:

* 200 g ciocolată amăruie
* 100 ml frişcă lichidă
* 50 g unt
* 100 ml frişcă bătută cu o lingură de smântână
* vişine

Mod de preparare

Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Când e gata se dă la răcit.

Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se stinge cu apă şi se lasă la foc mic până ce acesta s-a dizolvat. Se dă deoparte şi se adaugă esenţa de rom. Când s-a răcit se însiropează blatul tăiat în două.

Pentru cremă mixăm frişca, apoi adăugăm iaurtul, zahărul şi seminţele de vanilie şi amestecăm bine. Gelatina o hidratăm în 100 ml apă, apoi o punem la încălzit până s-a lichefiat complet (atenţie sa nu fiarbă!), apoi o încorporăm în cremă.

Forma în care am copt blatul o tapetăm cu folie de plastic. Punem jumătate de blat însiropat, apoi toată crema, îngropăm ăn ea vişinele, celălalt blat însiropat şi acoperin iar cu folie. Dăm la rece până se încheagă crema.

Glazura: punem într-un vas 150 g ciocolată, toată frişca lichidă şi untul şi ţinem la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă. Răcim puţin, apoi îmbrăcăm prăjitura în glazură. Restul de 50 g ciocolată o dăm pe răzătoare şi ornăm după imaginaţie împreună cu crema de frişcă cu smântână şi vişine.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu