Reteta de la Enyedi Sandor
Mi-am terminat oteturle aromate, cand m-am pregatit sa arunc resturile
m-am gandit cum sa fac sa le folosesc cumva...ca ardeleanu'i econom..
Asa ca am facut o marinada cu ardei kapia, telina, usturoi, patrunjel,
ardei iute ïmbibate cu otet si pasta de rosii, sare, piper, boia.
Feliile de ceafa le-am baitzuit vreo 2 ceasuri la frigider.
Le-am curatat superficial, le-am pus pe hartie de copt, am maruntit
ceapa si ardei dulce, am feliat o rosie si am acoperit carnea.
Am facut un pachet din hartia de copt, se pune la cuptor 30 minute la 180 gr.C
Am cumparat zilele trecute niste cartofi noi, orice incercam cu ei,
ramaneau tari, de nu te lasau pe stadion cu ei....asa ca i-am fiert
aproape complet in coaja, le-am curatat si le-am taiat "rural" , adica
darabe mai mari, le-am pus in tava, am pulverizat ulei de masline peste
ei si i-am condimentat simplu, cu sare, piper si boia dulce.
Cu 15 min. inainte de a se gata coptul carnii am bagat si cartofii la cuptor.
Castravetii covasiti erau f. reci......
Poate mi-a fost si foame, dar mi s-a parut cea mai buna ceafa la cuptor facuta de mine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu