Reteta de la Simona si Radu
Ingrediente:
- 200 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță ierburi de Provence (varianta fără lavandă)
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- o mână de măsline tocate
- 1 ou
- 230 ml lapte
- 80 ml ulei de măsline
- câteva bile mici de mozzarella
Intr-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt,
sarea, piperul, ierburile de Provence și măslinele. Separat, se bate oul
și se amestecă cu laptele și uleiul, omogenizându-se bine, după care se
încorporează și amestecul de imgrediente uscate. Compoziția rezultată
se pune în forme de brioșe, în hârtiuțe speciale, puțin peste jumătate.
În mijlocul fiecărei brioșe se pune o bilă de mozzarella. Noi am
presărat și puțin susan, dar credem că am presăra susan peste orice
coacem, așa că nu e musai să vă luați după noi. Poate fi și mac sau alte
semințe :).
Se coc la 180 de grade C până se rumenesc deasupra.
Le-am încercat și fierbinți, atât de fierbinți incât ne-am fript limba
:), dar cel mai mult ne-au plăcut reci. Pot fi un mic dejun excelent,
alături de un pahar de lapte sau un kefir rece.
Enjoy! :)
Mai multe retete delicioase de la Simona si Radu gasiti pe blogul lor Bucatareala 2.0
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu