Reteta de la Dana Szocs
Daca
tot ne-am intors din concediu dupa o saptamana minunata la Blaj,am zis
sa marcam momentul cu un desert pe care de tare mult imi doream sa il
fac si eu.L-am vazut prima data in una din emisiunile prezentate de
Lorraine Pascal,doar ca eu am ales sa cumpar doar rulada pentru economie
de timp,dar sa fac eu inghetata,pentru ca cred ca stiti deja ca sunt
total impotriva sa mancam inghetata cumparata.
Am folosit:
3 rulade 7 days cu ciocolata
300 gr visine congelate
2 linguri smantana de vaca (de la Blaj)
4 linguri miere poliflora
300 gr iaurt 6% grasime de vaca cu bivolita
200 ml frisca lichida
Am
taiat ruladele felii cu grosimea de aproximativ 1-1,5 cm,am luat un
castron si l-am tapetat cu folie alimentara,apoi am asezat in castron
9acoperindu-l cat mai bine) feliile de rulada.
Am
pus in robotul de bucatarie iaurtul,smantana lichida,visinele,mierea si
smantana naturala,am amestecat totul bine astfel ca visinele sa se
marunteasca si sa obtin o inghetata cat mai fina,apoi am turnat
inghetata peste rulada din castron,am pus deasupra folie alimentara si
am dat totul la congelator pentru 4-5 ore.
Dupa
acest timp am scos castronul din congelator,l-am lasat 10 minute si
apoi l-am rasturnat cu fundul in sus pe o farfurie,am luat folia si am
taiat felii cupola de rulada cu inghetata si am servit-o cu pofta.Este
un desert care va salveaza atunci cand nu doriti sa dati drumul la
cuptor mai ales daca afara temperaturile sunt mai ridicate.
Daca doriti si aveti timp,puteti face voi ca si aici rulada acasa,este mult mai buna.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu