Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE
1 kg vinete coapte(congelate)
1 ceapa rosie
2 ardei copti
5-6 buc. rosii deshidratate
maioneza din:
1 galbenus de ou
1 lingurita mustar
150 ml ulei
sare
1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE:
Lasam vinetele la dezghetat intr-o sita sa se si scurga de
lichid.
Tocam ceapa solzisori, pe un fund de lemn, apoi o acoperim cu
vinetele scurse si le tocam impreuna cu ustensila pentru vinete,
pana cand se maruntesc bine.
Tocam marunt si ardeiul copt si rosiile deshidratate si le
amestecam cu vinetele.
Presaram putina sare peste ele si le lasam la odihnit pana
preparam maioneza.
Amestecam galbenusul cu mustarul si putina sare si le mixam
picurand treptat uleiul si zeama de lamaie.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem consistenta dorita.
Amestecam vinetele cu maioneza si potrivim salata cu sare, daca
mai este cazul.
Ornam salata cu felii de rosii deshidratate si frunze de
patrunjel.
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu