Muschiulet umplut cu ciuperci si leurda


Reteta de la Dana Szocs

Astazi iarasi m-am jucat prin bucatarie am profitat si  de dimineata frumoasa pentru a vizita piata,mi-am umplut sacosa cu bunatati si vitamine si am creat un pranz tare laudat de toata lumea :)
Partea buna e ca se face foarte repede acest preparat,muschiul de porc este o carne mai frageda,asa ca nici nu petreceti mult timp in bucatarie,iar dupa masa toata lumea va va iubi :)
Am folosit pentru muschi:
1 buc muschiulet de porc pestisor
500 gr ciuperci champignon
15 frunze de leurda
pasta de masline
pasta de ardei iuti
1 fir de usturoi verde
chimen macinat,tumenic,sare,piper
ulei de nuci
Pentru garnitura:
1 conserva de porumb
2 conserve de fasole rosie
1 fir de usturoi verde
chimen macinat
sare
un praf de scortisoara
frunze de curry
Muschiuletul de porc l-am spalat,l-am curatat bine de pielite,apoi l-am taiat pe lung,dar nu de tot si l-am aplatizat putin cu ciocanul de carne.Ciupercile le-am spalat bine si le-am taiat bucati,am tocat usturoiul si l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de nuci,am adaugat chimen macinat si putin tumenic,apoi ciupercile tocate si le-am lasat la foc pana s-au gatit dar nu le-am lasat sa se inmoaie pentru ca urma sa le bag in muschiulet.
Am pus peste muschiul de porc aplatizat putina  pasta de masline,frunzele de leurda,pasta de ardei iuti,apoi ciupercile si am rulat musciul,l-am legat cu o sfoara si l-am pus in tava cu putin ulei,am presarat deasupra sare si piper,am acoperit tava cu o folie si l-am dat la cuptor aproximativ 40 minute.Am scos apoi folia si l-am mai lasat 20 minute sa se rumeneasca frumos,apoi l-am lasat inca15 minute sa se odihneasca inainte de a-l taia.
Garnitura: Am tocat un fir de usturoi marunt,l-am pusintr-o cratita la foc cu putin ulei,am adaugat chimen macinat,scortisoara,frunzele de curry,apoi am pus fasolea si porumbul,putina apa si am lasat la foc sa fiarba totul putin pentru a se imbina aromele.
Mancarea a iesit aromata si delicioasa si v-o recomand cu drag,eu am adaugat si o salata de cruditati langa (ridichi,leurda,ceapa verde,rosii) voi,alegeti ce va place :)
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu