Supa de pui cu galuste de gris


Reteta de la Margareta Cismasiu

 Ingrediente:
             1 pui,4-5 morcovi,2 radacini de pastarnac,2 radacini de patrunjel.1 telina,1 ceapa,sare,cateva boabe de piper,patrunjel verde.

               Mod de preparare:
             Pentru supa se poate folosi puiul intreg sau parti din pui,de preferat cu oase.Cu cat adaugati mai multe oase,cu atat supa va fi mai gustoasa.
             Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare.Zarzavatul se curata si se adauga in apa.Supa se lasa sa fiarba descoperita,la foc mic.In momentul cand se formeaza spuma,aceasta se inlatura pana nu mai ramane nimic.Se adauga boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare.Timpul de fierbere variaza in functie de cat de batrana este carnea.Fierberea supei poate dura de la o ora,pana la 4-5 ore.
             Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte,se opreste focul si se scot din supa.Aceasta se strecoara si se pune din nou la fiert.Se potriveste de sare si se fac galustele de gris.Aici am descris pasii de urmat pentru a face niste galuste pufoase.
              Inainte de a opri focul se presara patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi. 
                
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu