Curry cu conopida - reteta de post


Ce ne trebuie

1 conopida
4 cepe verzi cu tot cu cozi
2 rosii decojite si taiate cuburi
400 g mazare
250 g ananas din compot, taiat bucati
2 cm ghimbir
4 catei usturoi
1 legatura de coriandru verde
250 ml lapte de cocos
1 lingurita seminte de mustar
1 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita turmeric
2 ardei iuti mici, uscati
ulei, sare, 100 g orez basmati

Preparare

Conopida se taie buchetele si se fierbe pe jumatate in apa sarata, apoi se scurge de apa. Intre timp, ceapa, coriandrul, usturoiul si ghimbirul impreuna cu un paharel de apa (100 ml) se dau prin mixer pana devin o pasta. In mojar se maruntesc semintele de mustar, anason si ardeii iuti, apoi se adauga si praful de turmeric.
Se fierbe apa si cand clocoteste se da drumul orezului si se fierbe pana e facut, dar intreg.
Conopida scursa de apa se prajeste 1 minut in ulei, se adauga semintele si se mai amesteca un minut, apoi amestecul de ceapa, rosiile, laptele de cocos, mazarea, ananasul si inca 50 ml de compot de ananas. Se lasa la fiert impreuna 20 minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare, iar daca scade prea mult se mai adauga compot de ananas cate putin. La final se incorporeaza orezul scurs de apa si se serveste cald.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu