Turte cu branza si praz, la tigaie


Reteta de la Camelia Bizadea 
1 buc praz (fara frunze)
400 gr branza telemea
Aluatul :
500 gr faina
1 cana de lapte caldut
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
10 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
50 gr unt la temperatura camerei
Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste , prazul se taie pe din doua ,
si se taie solzisori.
Facem un aluat din ingredientele mentionate . (puteti face orice fel de
aluat ,de paine ,gogosi ..etc )Lasm 30 minute la crescut .
Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in 8 bilute egale .
Intindem fiecare biluta cu sucitorul ,in mijlocul careia punem o lingura
din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care
il intindem cu sucitorul ,pana devine ca o turta .
Se fac pe rand toate ,apoi se coc in tigaia , cu putin ulei ,pe fiecare parte
pana se rumenesc usor .(dupa fiecare turta pe care o coaceti ,mai adaugati o lingurita de ulei ,in tigaie)

Pofta buna !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu