Rulada cu ciocolata si banane

Reteta de la Margareta Cismasiu
Ruladele sunt deserturile care te scot din impas cand trebuie sa faci ceva dulce si esti in criza de timp.Aspectul blatului nu conteaza asa mult pentru ca se ruleaza,plus ca se pot umple cu diverse creme,jeleuri,gemuri sau fructe.Sunt foarte versatile,se fac usor si repede,iar cand sunt gata,sunt foarte aspectuoase si gustoase.O astfel de rulada m-a salvat si pe mine sambata cand mi s-au anuntat musafiri.Am facut un mousse de ciocolata si pentru ca aveam niste banane cam trecute,le-am pus in mijloc.A iesit o rulada ciocolatoasa umpluta cu banane.O combinatie minunata ce a dus la aprecieri unanime.Iata despre ce e vorba:

Ingrediente:
6oua,6ling zahar,6ling faina,un praf de sare,un praf de copt,300ml frisca,100gr ciocolata amaruie,2 ling zahar,zahar vanilat,2 banane

Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula,incet,sa nu se lase albusurile.Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E gata cand,daca se inteapa blatul cu o scobitoare,aceasta iese curata.Se scoate blatul si se ruleaza intr-un propsop umed.Se lasa asa pana se raceste complet.
Frisca se bate cu zaharul si vanilia.Ciocolata se topeste la bain marie si se toarna peste frisca.Se mixeaza totul pana se omogenizeaza.
Blatul racit se desface din prosop si se unge cu o parte din crema.La mijloc,pe lungime se pun bananele decojite si se ruleaza totul.Rulada se imbraca cu crema ramasa.
Deasupra am presarat fulgi de ciocolata.Se da totul la rece pana se serveste.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu