Reteta de la Rita Ilies
Deci, NU! Să ne-nțelegem! Nu sunt fan Hello Kitty, dar sunt fan Tupperwere. :))
Forma aceasta pentru fursecuri este noua mea achiziție și bineînțeles se cerea încercată. Iar dacă tot e zi de post, atunci fursecuri de post să fie! :)
Despre acest desert rapid v-am mai povestit în introducerea rețelei de cookies, deci n-am să mă repet. Chiar dacă azi vă voi prezenta o rețetă de post, originea ei este aceeași.
Și am să trec direct la treabă :) :
Ingrediente:
o cană și jumătate cu făină tip 000
o jumătate de cană cu dulceață ( eu am folosit dulceață de mure cu pepene galben )
o jumătate de cană cu cacao
o jumătate de cană cu zahăr
o jumătate de plic cu praf de copt
o jumătate de linguriță cu bicarbonat
80 ml ulei
o linguriță cu vârf cu ghimbir ras
un praf de sare
Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.
Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).
Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească pentru a căpăta textura potrivită ( calde, vor fi încă destul de moi ).
Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși. Poate-l atrageți și pe Moș Crăciun, cine știe? :)
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu