6 oua
un praf de sare
3 linguri ulei
6 linguri zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina
un plic praf de copt
CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie
6 linguri amidon
300 ml frisca
150 gr alune fara sare
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom
GLAZURA:
150 gr ciocolata
25 gr unt
100 ml frisca lichida.
200 ml frisca lichida batuta.
MOD DE PREPARARE
blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema : 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele maruntite.
Siropul: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Glazura:Ciocolata se rupe bucati, se adauga untul si frisca lichida, se pun pe abur sau pe foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit. Se bate si frisca.
Asamblare: Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.
Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu