Prajitura cu nuca si cacao
Reteta de la Laura Melenti
Ingrediente:
Pentru foi:
- 8 albuşuri
- 400 g nucă măcinată
- 100 g zahăr
- 3 linguri cacao
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 50 g ciocolată
- 8 gălbenuşuri
- 1 ou întreg
- 200 g unt
- 3 linguri cacao
- 150 g zahăr
- 4 linguri lapte
Paşii:
1. Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul, până ce spuma se întăreşte.
2. Făina, nuca măcinată, cacao şi praful de copt se amestecă.
3. Se amestecă albuşurile cu amestecul de mai sus.
4. Se împarte compoziţia în trei foi, şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
5. Se pun gălbenuşurile, oul întreg (eu am uitat de acesta), zahărul, cacao şi laptele într-o crăticioară, pe foc la bain-marie pentru câteva minute (cam 10) şi se amestecă încontinuu cu telul, până se îngroaşă crema puţin.
6. Se pune ciocolata cubuleţe şi se amestecă. Apoi se ia de pe foc şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu foarte tare, apoi se pune untul şi se înglobează în cremă.
7. Se pune crema la frigider şi după ce s-a îngroşat puţin, se întinde foaie-cremă-foaie-cremă deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu