Prajitura cu merisoare si nuci de post


Reteta de la Gabriela Gitoi

Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari

Ingrediente pentru o tava de 25cm/38 cm, ingrediente in grame si cani (cana gradata de 250 ml)
375 gr margarina (1 pachet si jumatate)
260 gr faina (2 cani)
85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani)
220 gr zahar brun (1 cana)
75 gr fulgi de cocos (1 cana)
coaja de la o lamaie (portocala)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
120 gr nuci prajite (1 cana)
Umplutura:
o conserva gelatina de merisoare (sau gem 350 gr)
300 gr gem de caise (sau portocale)
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.
Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.
Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.
In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).
Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.
Ies aproximativ: 30 de bucati

Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu