Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
2 cm ghimbir ras
Zeama de la o lamiae
125gr faina integral
125 gr faina alba
125+200 gr zahar tos
4 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
200 gr unt
6 oua
Anason macinat
Cuisoare macinate
Blat:
Am separat albusurile de galbenusuri,galbenusurile le-am dat deoparte,albusurile le-am batut spuma dar nu foarte tare.
Intr-un castron am pus untul cu 200 gr zahar,zeama de lamaiae,anason,cuisoare macinate si 2 zahar vanilat,am amestecat bine pana cand s-a format o crema pufoasa,am adaugat apoi o jumatate din spuma de albusuri,am amestecat,apoi am adaugat ghimbirul,faina alba,integrala,praful de copt si am omogenizat totul si la sfarsit am adaugat si restul de spuma de albus si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.Am tapetat o tava cu hartie de copt am pus blatul in ea si am dat la cuptor.
Crema:
Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu 125 gr zahar,putin anason macinat,2 plicuri zahar vanilat si le-am batut bine pana cand s-a topit complet zaharul.Dupa ce blatul s-a copt putin mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am adaugat deasupra oul batut cu zahar si am dat iarasi la cuptor pana cand galbenusurile s-au intarit si blatul s-a copt complet.
Peste prajitura fierbinte am presarat putina cacao pentru contrast.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu