Reteta de la Camelia Bizadea
(o reteta inventata ,cu gust de cozonac :)) )o bucata halva (300-400 gr)
6 linguri smantana
250 ml lapte cald
3 linguri zahar pudra
1 zahar vanilat
1 pliculet drojdie uscata
1 ou
500 gr faina
1 praf de sare
Se rade halvaua cu o razatoare .
Laptele caldut se amesteca cu smantana ,sarea ,zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam oul batut iar la sfarsit faina si drojdia uscata.
Framantam ,(in final framantam cu putin ulei, )pana obtinem un aluat ca de cozonac
Lasam la crescut .
Dupa ce a crescut adaugam peste aluat ,halvaua rasa si framantam cat sa se
incorporeze halvaua in aluat .
Intindem o foaie ,o rulam si taiem rondele ,groase de 2-3 cm .
Ungem cu ou batut ,si le asezam intr-o tava unsa,pe hartia de copt .
Dam la cuptorul incins la 180 gr ,pentru 20 minute .
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu