Pere cu ciocolata si menta

Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente :
12 pere micute
1 l apa
170 g miere
zeama de la o lamaie
2 linguri sirop de menta
1 steluta anason
100 g ciocolata amaruie ( eu am folosit Bellarom cu 72% cacao )
frunzulite proaspete de menta

Pregatiti perele cu o seara inainte deoarece acesta vor fi mult mai aromate atunci cand le veti servi .

Curatati perele de coaja avand grija sa nu le rupeti coditele .

Puneti la fiert apa impreuna cu zeama de lamaie , steluta de anason si siropul de menta . In momentul in care aceasta clocoteste , adaugati perele curatate si lasati-le sa fiarba usor , circa 10-15 minute .Daca folositi pere mai maricele , trebuie sa le lasati sa fiarba putin mai mult (ale mele au fost cam cat jumatate de palma – asta ca sa va faceti o idee ; ) ) .

Cand perele sunt fierte , adaugati mierea si amestecati pana aceasta se dizolva in totalitate . Lasati totul sa se raceasca , apoi puneti 3-4 frunzulite de menta inauntru , acoperiti oala in care le-ati fiert si bagati-o in frigider, pana a doua zi .

A doua zi , inainte de a servi perele , le scoateti din sirop si le lasati la scurs intr-o strecuratoare .

Intre timp , topiti ciocolata pe baie de abur , o lasati cateva minute sa se raceasca apoi scufundati cate-o para in ciocolata topita .

Eu , o parte din ele le-am imbracat in ciocolata doar pe jumatate , altele le-am facut putin vargate ; ) , dar nu in ultimul rand , am servit cateva si-n siropul aromat .

Le ornati cu frunzulite de menta si le serviti cu pofta alaturi de cei dragi .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu