2 oua
2 linguri de zahar
un praf de sare
1 lingura ulei
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
SIROP:
50 ml visinata
50 ml apa
MOUSSE
150 gr ciocolata
100 ml frisca lichida
100 ml frisca lichida batuta
MOD DE PREPARARE
Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pun in forme unse si de dau la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scot si se lasa la racit.
Crema:Ciocolata se rupe bucati si se pune la omogenizat pe abur sau pe foc mic cu frisca lichida si se lasa la racit.
Cand este rece, se incorporeaza frisca batuta.
ASAMBLARE: Se taie tortuletele in doua se pun in formele in care le-am copt o parte se insiropeaza se pune crema, apoi bucata cealalta de blat insiropata si iarasi mousse.
Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu