Tarte rustice cu ricotta


Reteta de la Magda Adina   


Ingrediente pentru aluat :
300 g faina
150 g unt
1 ou intreg
4 linguri de apa rece
1 vf cutit sare

Ingrediente pentru umplutura :
200 g branza ricotta
2 linguri smantana
2 linguri pesmet fin
1 ardei capia , rosu
3 frunzulite de busuioc proaspat
cateva feliute de sunculita de porc
cateva rosii cherry
sare
piper
1 ou

Amestecati intr-un castron faina cu praful de sare , apoi adaugati untul care a stat la temperatura camerei ( untul il scoateti din frigider cu o seara inainte de a prepara aluatul ) . Amestecati ingredientele pana obtineti un aluat cu o textura nisipoasa . Adaugati apoi si cele 4 linguri de apa rece si oul intreg .Framantati bine aluatul .Inveliti-l intr-o bucata de folie alimentara si bagati-l in frigider pentru minim 60 de minute .

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider , il mai framantati putin si-l impartiti in doua parti egale .

Intr-un bol mai micut , amestecati branza ricotta cu smantana , pesmetul , ardeiul capia ras pe razatoarea mare si frunzulitele de busuioc tocate marunt . Condimentati cu sare si piper .

Luati prima portie de aluat si cu ajutorul unui sucitor , pe o masa de lucru tapetata cu putina faina , o intindeti intr-o foaie patrata ( circa 20/20 cm si 3 mm grosime ). Puneti foaia de aluat obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt ( o puneti pe jumatate din dimensiunea tavii , ca apoi sa va incapa si cealalta bucata ) , adaugati in mijlocul foii de aluat , jumatate din cantitatea de branza cu ardei si intindeti usor din crema de branza pe suprafata foii avand grija ca marginile acesteia sa fie libere ( cam 3-4 cm ) . Taiati sunculita in bucatele subtiri , iar din loc in loc , aranjati cate-o bucatica deasupra cremei de branza . Ridicati apoi usor marginile aluatului inspre centrul tartei , iar colturile acesteia le puteti prinde cu cate-o scobitoare pentru a nu curge crema de branza din minunata tarta . ; )

La fel procedati si cu cealalta portie de aluat si crema de branza , doar ca pe aceasta , in loc de sunculita , aranjati jumatati din rosioarele cherry .

Cand amandoua tartele sunt in tava , ungeti usor marginile acestora cu oul batut si bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute .

Tartele sunt gata atunci cand marginile lor sunt usor rumenite .

Cand sunt gata , le scoateti din cuptor , le lasati sa se raceasca putin , apoi le serviti .
Pofta buna si un week-end de vis !! ; )

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu