Negresa cu cocos


Reteta de la Alina Vicu

Negresa cu cocos, de post

Blat:
380 g faina
150 g zahar
530 ml apa
50 g cacao
80 g fulgi nuca de cocos
60 ml ulei de floarea soarelui
60 ml sirop de brad
1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet
Decor:
bucatele de ciocolata amaruie

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.

3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu) cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt sau cu faina.
4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
5. Scoatem din cuptor si punem aschiile de ciocolata pe prajitura calda.

Daca avem rabdare, asteptam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta.
S-aveti pofta!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu