Ingrediente pentru blat :
8 oua
8 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita esenta rom
Ingrediente pentru crema :
250 g mascarpone
1 lingura zahar pudra ( in functie de cat de dulce va doriti crema , mai puteti adauga zahar )
2 linguri visine din compot ( fara samburi )
Ingrediente pentru glazura si decor :
2 patratele ciocolata alba menaj
3 patratele ciocolata neagra Bellarom – 74% cacao
30 g fulgi de migdale
Puneti visinele intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs .
Amestecati apoi branzica mascarpone cu zaharul pudra , adaugati visinele scurse bine si amestecati usor totul .Bagati crema la frigider .
Separati albusurile de galbenusuri , apoi mixati albusurile pana devin spuma .Adaugati zaharul si continuati sa mixati pana acesta se topeste , iar spuma devine densa . Amestecati galbenusurile cu esenta de rom , apoi le adaugati peste albusurile batute spuma . Adaugati si faina amestecata cu pudra de cacao si amestecati cu o lingura de lemn de jos in sus cu mare grija .
Tapetati o tava cu hartie de copt , apoi puneti compozitia obtinuta in tava , niveland-o uniform .Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru maxim 30 de minute .Eu am folosit o tava de 30/35 cm , insa voi , in functie de cat de inalte vreti sa fie tortuletele , puteti opta pentru o tava de dimensiuni mai mici .
Cand blatul este bine copt il lasati sa se raceasca complet , apoi taiati cu ajutorul unui inel pentru decuparea aluatului , discuri . Aici iarasi voi decideti cat de mari vreti sa fie aceste discuri .Eu am avut un inel de 8 cm , iar din blatul obtinut mi-au iesit 12 discuri .
Pentru fiecare tortulet aveti nevoie de doua cerculete .
Daca va plac blaturile insiropate , puteti insiropa discurile cu siropul din compotul de visine .Eu una le prefer mai seci , asa ca nu am folosit nici un strop de sirop .
Luati cate-un disc , puneti pe el din crema cu visine un strat nu foarte gros , apoi lipiti un alt disc peste crema .Apasati usor pentru a se uniformiza crema si a se lipi bine unul de altul . Luati cate putin din crema mascarpone ( aveti grija sa luati doar crema , fara visine ) si ungeti de jur imprejur tortuletul .Stratul de crema trebuie sa fie foarte subtire pentru a se mai vedea putin si din nuanta blatului .
Puneti fiecare tortulet obtinut pe un platou .
Continuati la fel cu celelalte discuri si crema ramasa .
Topiti ciocolata pe baie de abur , iar intre timp puneti fulgii de migdale intr-o tava si bagati tava in cuptorul incins , pana acestia se rumenesc usor .
Intindeti cu grija pe suprafata fiecarui tortulet , ciocolata topita , apoi aranjati in mijloc cativa fulgi de migdale prajiti .
Bagati tortuletele la frigider pentru circa o ora , apoi serviti cu pofta !!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu