Mamaliga, ou ochi, ceapa prajita si crispy chorizo


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

Ingrediente:

1 litru de apă
2 linguriţe rase de sare
200 g de mălai
marar- opţional

1 ou
1 mâna de ceapă tăiată mărunt
4 felii de chorizo
sare
4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
1. Apa se pune la fiert împreună cu sarea.
2. Când apa clocoteşte se adăugă mălaiul treptat, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe.
3. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând până se îngroaşă şi se dezlipeşte de pe marginea ceaunului. Cu cât fierbe mai mult, cu atât se va îngroşa mai tare. Lăsaţi să fiarbă în funcţie de consistenta dorită. Când începe să se desprindă de cratiţa/ceaun e semn că-i fiartă şi poate fi răsturnată. Se lasă să se răcească, după care se taie în formă dorită şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei (noi am folosit ulei de măsline aromat cu usturoi).
4. Într-o tigaie bine încinsă (fără ulei) se pun feliile de chorizo. Se întorc pe o parte şi pe alta, până devine crocant.
5. Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Se sparge oul deasupra si il condimentam cu putina sare.
Se aranjează frumos pe farfurie şi se serveşte cu multă poftă. :)

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu