Supă-cremă de dovleac (2)


Reteta de la Madalina Marin    

Ingrediente
500 g cuburi de dovleac
1 cartof mare
1 morcov mare
1 ceapă
1 păstârnac
1 căţel de usturoi
sare
piper
ulei
Crutoane :
cubuleţe mici de dovleac
ulei
sare
piper

Mod de preparare
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt deliciase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.
Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu