Reteta de la Angela Lapadat
Ingrediente:
- 225 gr ciocolata neagra
- 60 gr unt/margarina
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 225 gr faina
- 1 zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 strop sare
- zahar+zahar praf pentru exterior
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi deschide culoarea si devine spumoasa. Pe baie de aburi vom topi ciocolata impreuna cu untul. Usor calduta o turnnam treptat peste galbenusuri si mixam in continuare pana se omogenizeaza complet, dupa care incorporam faina amestecata cu praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Amestecam bine si vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase pe care o lasam in frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.
Formam bilute nu foarte mari, pe care le dam prima data prin zahar, apoi prin zahar praf si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul preincalzit si coacem maxim 10-15 minute. Este foarte important sa nu depasim acest timp deoarece se vor usca prea tare dupa ce se racesc.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu