Turtite de dovlecei



Reteta de la Paula Gafitescu

Pentru turtite avem nevoie de urmatoarele
2 dovlecei medii
2 morcovi
2 cepe verzi
cateva fire de patrunjel si marar
150 gr branza telemea
2 oua mari
7-8 linguri pesmet
2 linguri faina
sare
piper

Totul se face foarte repede, aveti nevoie de robot si razatoare ca sa mearga treaba struna. Daca nu aveti robot, o sa lucrati putin mai mult pentru ca va trebui sa taiati marunt legumele, dar nici asta nu dureaza prea mult.

Morcovul il curatam si-l taiem bucati mari, il aruncam in robot. Ceapa o curatam, o taiem jumatati si o aruncam peste morcov. Pornim robotul si le maruntim bine. Daca nu aveti robot, sau nu vreti sa-l puneti in functiune pentru ca mai apoi sa aveti ce spala, atunci taiati legumele marunt cu cutitul.

Trecem la dovlecel...il spalam bine, il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Patrunjelul si mararul le tocam marunt, apoi dam si branza prin razatoare si le punem toate peste dovlecel.

In castronul cu dovlecelul adaugam morcovul si ceapa maruntite, spargem ouale, punem pesmetul si faina, sare si piper dupa gust si formam o compozitie omogena. Daa, mai simplu de atat nici ca putea fi.

Compozitia va fi putin moale, dar asa si trebuie. Nu va fi nicio problema la coacere deoarece oul si pesmetul sunt puse acolo ca sa-si faca treaba de 'legare'.
Incingem o tigaie cu ulei, si punem cate o lingura (plina bine) din compozitie in tigaie. Nu am cronometrat exact cat le-am lasat la copt, dar cate 3-4 minute pe fiecare parte cred ca sunt suficiente, avand in vedere ca nu avem de a face cu carne aici :P

Cand sunt rumenite bine le scoatem pe un platou cu servetele absorbante, si le lasam putin la racorit.
Noi le-am servit cu parmezan ras si cu salata. Voi puteti sa adaugati ce va face placere langa ele. Oricum sunt delicioase, si pot fi mancate asa simplu.
Iar am fost scurta, dar nu am avut prea multe de zis la o asa reteta simpla. Acum imi raman doar cuvintele de lauda (nu la adresa mea :P) pentru ca a iesit o mancarica asa buna, si va las in compania pozelor.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Paula gasiti pe blogul ei Enjoy dessert!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu