Reteta de la Claudia Ilia
reteta cu ♥♥♥
Pentru muffins cu vanilie, mac si lavanda am folosit:
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 120 gr unt topit
- 2 linguri iaurt gras
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite mac
- 3 lingurite lavanda uscata (pt ceai)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita bicarbonat
- 350 gr faina
Intr-un castron, oul se bate, se pune zaharul, se amesteca bine, apoi se toarna untul topit (poate fi cald)si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia, macul, lavanda, si la final incorporam faina. Daca vi se pare ca aluatul curge usor de pe lingura, mai adaugati 20-30 gr.
Aluatul obtinut se pune in formele de briose cu hartia de copt, si se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 25-35 min, sau in functie de cuptor.
Cand le vedeti rumene si umflate, faceti si testul cu scobitoarea. Sunt nemaipomenit de gustoase si aromate si le recomand din suflet.
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 120 gr unt topit
- 2 linguri iaurt gras
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite mac
- 3 lingurite lavanda uscata (pt ceai)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita bicarbonat
- 350 gr faina
Intr-un castron, oul se bate, se pune zaharul, se amesteca bine, apoi se toarna untul topit (poate fi cald)si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia, macul, lavanda, si la final incorporam faina. Daca vi se pare ca aluatul curge usor de pe lingura, mai adaugati 20-30 gr.
Aluatul obtinut se pune in formele de briose cu hartia de copt, si se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 25-35 min, sau in functie de cuptor.
Cand le vedeti rumene si umflate, faceti si testul cu scobitoarea. Sunt nemaipomenit de gustoase si aromate si le recomand din suflet.
Cestile le-am facut din fondant (pasta de zahar). Cum?! mai intai am intins o fasie, cat sa imi ajunga sa infasor muffin-ul, partea rotunda de jos, am decupat-o cu ajutorul unui pahar. Am taiat o fasiuta mica pentru toarta, si le-am lipit cu ajutorul unei paste de zahar la tub(pt scris sau decorat, din comert). Am decupat floricele, inimioare....si asta-i joaca mea:).
Dupa ce am facut cescuta, si muffin-ul inauntru, am topit pe foc ciocolata cu frisca ....100 gr ciocolata amaruie pusa pe foc cu 100 gr frisca lichida (atentie, sa nu fiarba, frisca sa fie calda).
Dupa ce am facut cescuta, si muffin-ul inauntru, am topit pe foc ciocolata cu frisca ....100 gr ciocolata amaruie pusa pe foc cu 100 gr frisca lichida (atentie, sa nu fiarba, frisca sa fie calda).
Enjoy!
Mai multe retete delicioase de la Claudia gasiti pe blogul ClauDia Cuisine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu