Ingrediente :
200 g creveti , decorticati
100 g unt
3 linguri praz , tocat marunt
4 catei de usturoi
sare
piper
1 legatura patrunjel
Ptr garnitura :
100 g orez
30 g unt
200-250 ml supa de pasare , calda
1 morcovel mic , ras pe razatoarea mica
1/2 ardei gras rosu, ras pe razatoarea mare
sare,piper
Decongelati crevetii si lasati-i sa se scurga intr-o strecuratoare.
Prima data pregatiti garnitura de orez !!
Topiti untul intr-o craticioara mica , apoi adaugati morcovul ras si-l caliti 2-3 minute.Adaugati orezul impreuna cu ardeiul gras si 50 de ml supa .Amestecati mereu. Orezul nu trebuie sa se prinda !!!
Cand prima cantitate de supa este absorbita , adaugati din nou putina supa si amestecati .Repetati operatiunea pana terminati cantitatea de supa , iar orezul este fiert.Condimentati cu sare si putin piper. Asezati frumos orez in forme de inimioare si lasati-l sa se raceasca .
Pana acesta se raceste , preparati crevetii !!
Topiti untul intr-o tigaie antiaderenta , apoi adaugati crevetii scursi impreuna cu prazul tocat marunt .Amestecati usor totul si lasati pe foc circa 5 minute maxim !!!!
Zdrobiti intr-un mojar usturoiul cu putina sare , apoi adaugati-l peste creveti si mai lasati 2-3 minute.
Stingeti focul si adaugati patrunjelul tocat marunt. Serviti crevetii alaturi de garnitura de orez in forma de inimioare
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu